Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013

Σώστε τα βιβλία!

της Ευλαμπίας Τσιρέλη

Στο παζάρι βιβλίων σήμερα με την φίλη μου την Ειρήνη χαζεύαμε κάτι παλιές σειρές βιβλίων sci-fi, ξέρετε απο εκείνα τα χρόνια που παθαίναμε αμόκ με κάτι τέτοια, που βλέπαμε μανιωδώς star treck και wars και ξέραμε απ'έξω όλες τις ατάκες, ενώ η μετανάστευση στον Άρη και σε άλλους πλανήτες ήταν ένα αναμφισβήτητο μελλοντικό γεγονός. 

Μετά θυμηθήκαμε τους Μυστικούς Εφτά και τους Πέντε φίλους και πώς διαβάζαμε στο άψε σβήσε κάθε βιβλίο για να πάρουμε το επόμενο της σειράς από τη δανειστική βιβλιοθήκη (εγώ διάβαζα και τον Μικρό Βρυκόλακα). Τα κόμικς, οι Μικροί Εξερευνητές...πού είναι τώρα όλα αυτά? Δεν βρήκαμε τέτοια βιβλία στο παζάρι. 

Έπειτα καθήσαμε και τα χαζεύαμε όλα στοίβες και τα λυπηθήκαμε που βγαίνουν στην εκποίηση. Που κάθονται στις αποθήκες περιμένοντας κάποιον να αφήσει το kindle και τα e-books και να τα πάρει στα χέρια του, να τα μυρίσει, να τα χαιδέψει, να διαβάσει τον πρόλογο κι έπειτα να χωθεί στις σελίδες τους. 


Αλλάζουν οι εποχές επικίνδυνα. Όλα τα όμορφα πράγματα μένουν πίσω να μας κοιτάζουν λυπημένα. Μην εγκαταλείπετε τα βιβλία. 

Αυτά μας έχουν δώσει τις μεγαλύτερες συγκινήσεις. Η αγορά ενός βιβλίου, η ανάγνωσή του και η τοποθέτησή του στη βιβλιοθήκη του σπιτιού μας είναι μια ιεροτελεστία που δεν πρέπει να χαθεί. Μερικά πράγματα δεν πρέπει να χαθούν! Να σώσουμε τα βιβλία μας! Μην τα εγκαταλείπετε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου